Alpingi.com

Freshers Jobs | AMCAT | Fresherworld | JEE | NEET | GATE & CAT

AMCAT coupon code --> ALP50 | Freshersworld Discount Code --> AFF1451AGI
TechMario UpdatesAMCAT Discount Code (ALP50) - get flat off TechMario UpdatesFreshersworld Coupon Code (AFF1451AGI) - - get flat 100 off TechMario UpdatesGovt Jobs- सरकारी नौकरियों के लिए यहां क्लिक करें

Cadence Placement Papers and solution PDF download 2018

Cadence Placement papers 2018 and solution PDF download-  -get here Cadence Placement papers 2016 and 2017 with solution in PDF download. You can practice the cadence previous year paper and placement sample paper for better preparation in job interview of cadence. Download here Cadence Placement papers 2015-16 in pdf, Cadence sample papers download.

Cadence Placement papers 2018

Cadence is a well known company in India which provides IT solutions to both small and moderate companies. It was found in 1997 and is now working with many renowned companies such as HP, Cisco, IBM, Lotus. It mainly works in the field of providing IT solutions and IT infrastructure to its customers.

The company hires many engineering who are capable of meeting the standards of the company. The main area of interest of the company is networking.

All the candidates aspiring to be in a company which provides growth opportunities to its employees can start preparing for the interviews using the Cadence Placement papers and solutions provided below.

Want to download all IT Companies placement paper?- IT Companies placement paper download

CADENCE SELECTION PROCESS 2018

There are mainly 4 rounds:

  1. Written Test- It includes 100 aptitude questions with a time limit of 25 minutes. These questions are from the quantitative topics of maths.
  2. Technical test- It includes 70 questions from various topics like OS, RDBMS, networking, Coding and the test is for 40 minutes.
  3. Group Discussion- The candidates need to speak on various topics provided by them
  4. HR Interview- This is the final round of the placement process where some basic HR questions are asked.

Cadence Sample Placement Papers 2018

Lets check section wise questions paper and questions asked in 2015,  2016 and 2017 exams.

C++ Language

1. Virtual Functions in C++(Refer to 13’th chapter first two examples of LAFORE Book)

2. Which of the following is not true regarding FRIEND function
Ans:If y is friend of x and z is friend of y then z can access private of x.

3. Given some program on “&” operator overloading.

4. class X{
public:X(){ cout<<“This is Base”;}
};
class Y:public X
{ public:Y(){cout<<“This is Derived”;}};
what is printed when an object of Y is created?

5. One question on reference variable in C++.
Ans:&a.

Technical

1. Number of nodes in Binary tree with height 3
Ans:7(Refer to Formula 2n-1)

2. TCP/IP is used in?
Ans:LAN/WAN

3. Host IP Address is?
Ans:32 bits OR 4 bytes.

APTITUDE QUESTIONS

Question 1. The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is:

  1. 9000
  2. 9400
  3. 9600
  4. 9800

Ans. 3

Question 2. The average ages of three persons is 27 years. Their ages are in the proportion of 1:3:5. What is the age in years of the youngest one among them?

  1. 8
  2. 6
  3. 7
  4. 9

Ans. 4

Question 3. A train 110 m long travels at 60 kmph. How long does it take to pass a telegraph post by the side of the track?

  1. 6 seconds
  2. 5 seconds
  3. 6 seconds
  4. 7 seconds

Ans. 1

Question 4. In one hour a boat goes 11 km long the stream and 5 km against the stream.The speed of the boat in still water is?

  1. 8 kmph
  2. 7 kmph
  3. 5 kmph
  4. 9 kmph

Ans. 3

Question 5. The present age of a father is 3 years more than three times the age of his son. Three years hence, father as age will be 10 years more than twice the age of the son. Find the present age of the father.

  1. 23 years
  2. 30 years
  3. 33 years
  4. 42 years

Ans. A

Question 6. The total age of A & B is 12 years more than the total age of B & C. C is how many year younger than A.

  1. C is 12 years younger than A
  2. C is 11 years younger than A

III.        C is 18 years younger than A

  1. C is 22 years younger than A

Ans. I

Question 7. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was.

  1. 2000
  2. 10,000
  3. 15,000
  4. 20,000

Ans. 3

Question 8. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Ans. 1

Question 9. Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A?

  1. 4, Rs. 23
  2. 13, Rs. 17
  3. 15, Rs. 14
  4. 17, Rs. 13

Ans. 2

Question 10. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y =?

  1. -5
  2. 4
  3. 2
  4. 8

Ans. 4

Question 11. 2 trains starting at the same time from 2 stations 200km apart and going in opposite direction cross each other at a distance of 110km from one of the stations. what is the ratio of their speeds?

  1. 11:9
  2. 11:8
  3. 10:9
  4. 10:90

Ans. 1

Question 12. I have a few sweets to be distributed. If I keep 2, 3 or 4 in a pack, I am left with one sweet. If I keep 5 in a pack, I am left with none. What is the minimum number of sweets I have to pack and distribute?

  1. 25
  2. 37
  3. 54
  4. 65

Ans. 1

Question 13. In a group of cows and hens, the numbers of legs are 14 more than twice the number of heads. The number of cows is..

  1. 5
  2. 7
  3. 10
  4. 12

Ans. 2

Question 14. A man starts walking at 3 pm. he walks at a speed of 4 km/hr on level ground and at a speed of 3 km/hr on uphill, 6 km/hr downhill and then 4 km/hr on level ground to reach home at 9 pm. What is the distance covered on one way?

  1. 12 km
  2. 23 km
  3. 45 km
  4. 65 km

Ans. 1

Question 15. A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is

  1. 5%
  2. 8%
  3. 12%
  4. 18%

Ans. 3

Question 16. A man can row 4.5 km/hr in still water. It takes him twice as long to row upstream as to row downstream. What is the rate of the current?

  1. 5 km/hr
  2. .2.5 km/hr
  3. 5 km/hr
  4. 5 km/hr

Ans. 4

Question 17. In a boat 25 persons were sitting. Their average weight increased one kilogram when one man goes and a new man comes in. The weight of the new man is 70kgs. Find the Weight of the man who is going?

  1. 45
  2. 25
  3. 36
  4. 73

Ans. 1

Question 18. Walking at ¾ of his usual speed a man is late by 2 ½ hr. the usual time is

  1. 7
  2. 7 ½
  3. 8 ½
  4. 8

Ans. 2

Question 19. SECTION-1 If 9 men working 6 hours a day can do a work in 88 days. Then 6 men working 8 hours a day can do it in how many days?

  1. 89
  2. 99
  3. 86
  4. 76

Ans. 2

Question 20. If 5 women or 8 girls can do a work in 84 days. In how many days can 10 women and 5 girls can do the same work?

  1. 31 days
  2. 30 days
  3. 33 days
  4. 32 days

Ans. 4

CADENCE PLACEMENT PAPERS DOWNLOAD pdf

Below link to download the cadence placement paper and practice for better results in on campus and off campus drives.

cadence Placement pdf donwload

Any questions on Cadence Placement Papers and solution PDF download 2018, then please comment.

Do you know Best Exam for Freshers Job?

AMCAT Test

Freshersworld Test

Leave a Reply

Your email address will not be published.

alpingi © 2018