AMCAT coupon code --> AF01 (Upto 150 off)

L&T Interview Questions for Freshers | ECE, Mechanical (All Streams)

Here we have provided you some important questions of technical as well as HR interview for L&T SO, keep reading till the end.

Contents

15 Technical Interview Questions for L&T

Read this 15 technical interview questions for L&T to get an idea about the level of interview.

Question 1. How do I make a picture as a background on my web pages?

Answer. Point the body background to the name of your image you wish to use as the background as shown below. This body line should be the first line after your tag. You can also have the background image fixed, so it does not move when using the scroll bar in the browser. To do this add the BGPROPERTIES tag as shown below.

Question 2. What are the functions of Base Station System (BSS)?

Answer. Functions of BSS are as follows:

Radio path control.

BTS and TC control.

Connection establishment with MS-NSS.

Mobility management, speech transcending.

Connection of statistical data.

Question 3. What is a signal?

Answer. A signal is an electric current or electromagnetic field used to convey data from one place to another

Question 4. How do backlinks affect my rankings?

Answer. Backlinks help improve your rankings. Search engines see backlinks as positive ‘votes’ for your site. Search engines highly associate your site’s backlinks with your site’s ability to satiate a browser’s search wishes.

Question 5. What is sampling?

Answer. The process of obtaining a set of samples from a continuous function of time x(t) is referred to as sampling.

L&T Recruitment 2020 – Apply Here

Question 6. What is logistic regression? Or State an example when you have used logistic regression recently.

Answer. Logistic Regression often referred as logit model is a technique to predict the binary outcome from a linear combination of predictor variables. For example, if you want to predict whether a particular political leader will win the election or not. In this case, the outcome of prediction is binary i.e. 0 or 1 (Win/Lose). The predictor variables here would be the amount of money spent for election campaigning of a particular candidate, the amount of time spent in campaigning, etc.

Question 7. How do you run a Java application on the command line and set the classpath with multiple jars?

Answer. Some people will be thinking “what!?” but I’ve met a lot of Java developers who’ve not run a Java application outside of an IDE for years.

java -cp /dev/myapp.jar:/dev/mydependency.jar com.codementor.MyApp

question 8. What is Google Webmaster Tools?

Answer. Google Webmaster Tools is a no-charge web service by Google for webmasters. It allows webmasters to check indexing status and optimize their websites. It has tools that let the webmasters submit and check sitemaps, generate and check robots.txt files, list internal and external pages linking to the site, view statistics related to how Google crawls the site, disavow links, and more. Google WMT’s is a must-have for any site looking to optimize.

Question 9. What is the principle of microwave?

Answer. Microwave essentially means very short wave. The microwave frequency spectrum is usually taken to extend from 1GHZ to 30GHZ. The main reason why we have to go in for microwave frequency for communication is that lower frequency band are congested and demand for point to point communication continue to increase. The propagation of the microwave takes place in spacewave in view of high gain and directivity in the form of a bean and is similar to that of light.

Question 10. What is Linear Regression?

Answer. Linear regression is a statistical technique where the score of a variable Y is predicted from the score of a second variable X. X is referred to as the predictor variable and Y as the criterion variable.

Tips to Crack Technical Interview

Question 11. Given two double values d1, d2, why isn’t it reliable to test their equality using:

Answer. d1 == d2

Because of Double.NaN (literally: “Not a Number”).

This code:

final double d1 = Double.NaN;

final double d2 = Double.NaN;

System.out.println(d1 == d2);

will print false.

The most accurate way to tell whether two double values are equal to one another is to use Double.compare() and test against 0, as in:

System.out.println(Double.compare(d1, d2) == 0);

Question 12. What is the method available in form submitting?

Answer. GET and POST.

Question 13. What are the different types of filters?

Answer. analog filters n digital filters not sure what u meant

Question 14. In this code:

IntStream.range(0, 10).forEach(System.out::println);

what is the inferred type of the method reference System.out::println?

Answer. It is an IntConsumer.

IntStream.range (0, 10) returns an IntStream, and IntStream defines a .forEach() method accepting an IntConsumer as an argument, whose prototype is:

void accept(int value);

System.out is a PrintStream, and a PrintStream has a method named println which takes an int as an argument and returns void. This matches the signature of an IntConsumer, hence the result.

Question 15. Do gradient descent methods always converge to same point?

Answer. No, they do not because in some cases it reaches a local minima or a local optima point. You don’t reach the global optima point. It depends on the data and starting conditions

HR Interview Questions for L&T

These 10 HR interview questions for L&T will clear your understanding.

  1. What do you know about the company?
  2. Do you believe in teamwork?
  3. are you willing to work in variable shifts?
  4. Tell me about yourself
  5. Why did you apply for this Company?
  6. Why do you think you will do well in this job?
  7. Explain how you would be an asset to our Organization?
  8. Which are your best qualities
  9. Are you a team player?
  10. What is your salary expectation?

How to Face HR Interview? Read Here

We have given some very important questions of Technical and HR interview above. If you have still any queries then you can comment below or you can contact us. We here at Alpigni are always happy to help you.

Company Wise Placement Papers

Leave a Comment