AMCAT coupon code --> AF01 (Upto 150 off)

Oracle Company Interview Questions | PI and HR Round Questions

Hello guys, well you must be preparing hard for Oracle Recruitment so, here we are with you along with some most important questions for Technical as well as HR interview which will help you a lot in your prepration.

Contents

15 Technical Interview Questions for Oracle

Read these below mentioned questions carefully to get a better understanding. We have given 15 Technical interview questions for Oracle.

Question 1. Is there some way to keep list elements organized in an HTML file?

Answer. Using indents, you could keep the list elements organized. By indenting each sub-nested list further than the parent list, you could quickly determine the different lists and the elements contained in each.

Question 2. What is meant by D-FF?

Answer. D-flip flop stands for Delay flip-flop, it delays input by one clock pulse

Question 3. What are the parts of Network Management System (NMS)?

Answer. Following are the parts of network management system:

OMC: Operation and maintenance center – Computerized monitoring center.

NMC: Network Management Center – Centralized control of a network is done here.

OSS: Operation and support system – Used for supporting activities performed in an OMC and/or NMC.

Question 4. How many backlinks do I need?

Answer. There is no fixed, ‘golden’ number of backlinks. Ideally you want to acquire backlinks from reputable sites in an ongoing, natural fashion through the creation of relationships, PR, and unique content.

Question 5. What are applications of DSP?

Answer. Some selected applications or digital signal processing that are often encountered in daily life are listed as follows:

Telecommunication: Echo cancellation in telephone networks.

Military Radar signal processing

Consumer electronics Digital Audio/TV

Instrumentation and control

Image processing image representation, image compression

Speech processing speech analysis methods are used in automatic speech recognition

Medicine Medical diagnostic instrumentation such as computerized tomography (CT)

Seismology DSP techniques are employed in geophysical exploration for oil and gas.

Signal Filtering Removal of unwanted background noise.

Apply for Latest 2020 Off Campus Drives

Question 6. Which technique is used to predict categorical responses?

Answer. Classification technique is used widely in mining for classifying data sets.

Question 7. What is the difference between final, finalize and finally?

Answer. final is a Java keyword used to indicate that either a method can not override in a subclass, or a class can not be extended or a field can not be modified. finalize is a method that gets called on an instance of an Object when it is garbage collected. finally is a Java keyword used in exception handling to indicate a block of code that should always be run whether an exception is thrown or not.

Question 8. How does Google view my site?

Answer. Google crawls each site often and sporadically using ‘spider bots.’ The bots read your pages and help Google catalog your site and its associated pages.

Question 9. How can a Pseudo Random Noise Code be usable?

Answer. To be usable for direct sequence spreading, a PN code must meet the following conditions:

Sequence must be built from 2 leveled numbers.

The codes must have sharp auto correlation peak to enable code synchronization.

Codes must have a low cross-correlation value, the lower it is, more are the number of users which can be allowed in the system.

The codes should be “balanced” i.e. the difference between ones and zeros in code may only be one.

Question 10. Why data cleaning plays a vital role in analysis?

Answer. Cleaning data from multiple sources to transform it into a format that data analysts or data scientists can work with is a cumbersome process because – as the number of data sources increases, the time take to clean the data increases exponentially due to the number of sources and the volume of data generated in these sources. It might take up to 80% of the time for just cleaning data making it a critical part of analysis task.

Question 11. Why isn’t String‘s .length() accurate?

Answer. It isn’t accurate because it will only account for the number of characters within the String. In other words, it will fail to account for code points outside of what is called the BMP (Basic Multilingual Plane), that is, code points with a value of U+10000 or greater.

The reason is historical: when Java was first defined, one of its goal was to treat all text as Unicode; but at this time, Unicode did not define code points outside of the BMP. By the time Unicode defined such code points, it was too late for char to be changed.

This means that code points outside the BMP are represented with two chars in Java, in what is called a surrogate pair. Technically, a char in Java is a UTF-16 code unit.

The correct way to count the real numbers of characters within a String, i.e. the number of code points, is either:

someString.codePointCount(0, someString.length())

or, with Java 8:

someString.codePoints().count()

question 12. What are the differences between GET and POST methods in form submitting?

Answer. On the server side: the main difference between GET and POST is where the submitted is stored. The $_GET array stores data submitted by the GET method. The $_POST array stores data submitted by the POST method.

Question 13. Explain the steps involved in demodulating a signal.

Answer. Once the signal is coded, modulated and then sent, the receiver must demodulate the signal. This is usually done in two steps: Spectrum spreading (e.g., direct sequence or frequency hopping) modulation is removed.The remaining information bearing signal is demodulated by multiplying with a local reference identical in structure and synchronized with received signal.

Question 14. his code:

final double d = 1 / 2;

System.out.println(d);

prints 0. Why? How do you make this code print 0.5 instead?

Answer. he problem here is that this expression:

1 / 2

has integer literals on both sides of the operator: 1 and 2. As a consequence, an integer division will be performed, and the result of 1 divided by 2 in an integer division is 0.

In order for the result to be a double as expected, at least one operand of the operation needs to be a double. For instance:

final double d = 1 / 2.0;

or:

final double d = 1.0 / 2;

question 15. What is the difference between Supervised Learning an Unsupervised Learning?

Answer. If an algorithm learns something from the training data so that the knowledge can be applied to the test data, then it is referred to as Supervised Learning. Classification is an example for Supervised Learning. If the algorithm does not learn anything beforehand because there is no response variable or any training data, then it is referred to as unsupervised learning. Clustering is an example for unsupervised learning.

Download Company Wise Placement Papers

10 HR Interview Questions for Oracle

Do go through these 10 HR interview questions for oracle

  1. What are your hobbies?
  2. What are your strengths/weaknesses?
  3. How will you handle a situation if your team members are on holiday, and the task has to be delivered the next day?
  4. How are you planning to Overcome your Weakness
  5. Why do you think you are the best fit for this Role?
  6. Describe yourself in three words.
  7. Where do you see yourself in 5 years from now?
  8. Why are you looking for a new job?
  9. Could you explain the shortcomings on your resume?
  10. Do you have any questions for us, our company?

We have given some very important questions of Technical and HR interview above. If you have still any queries then you can comment below or you can contact us. We here at Alpigni are always happy to help you.

Get Latest Recruitment Drive Updates

Leave a Comment